Hoe de wannabe belegger heel snel onderuit kachelt

Op verjaardagen en andere feesten voeren ze het grootste woord. Alles hebben ze gezien en meegemaakt. Op de beurs zijn ze succesvol, ook al zijn ze er vorige week mee begonnen. Even tienduizend euro belegt in cacao, of voor vijfduizend euro aan zilver gekocht.
Iedereen kent wel zo’n type dat van de hak op de tak springt. De ene week is het golfen dit en dat, een maand later is skydiven de nieuwe hobby, om een jaar later helemaal idolaat van pianospelen te zijn.
De wannabe belegger is een groot risico voor zichzelf en voor zijn kapitaal. Een wannabe belegger is uit op snel geld verdienen (mooie praatjes) en heeft niet door dat hij zichzelf aan het onderuithalen is.
Want beleggen is een serieuze kwestie. Beter neem je deze tips voor beleggers ter harte.

Te snel beginnen
Een wannabe belegger is een belegger die denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft en zich niet hoeft te verdiepen in de achtergronden van beleggen. Termen kent hij allemaal al, net als de risico’s.
En dat het rendement hoog is, is het enige wat telt, toch?
Te snel zal de wannabe belegger zijn geld investeren in een belegging met een te hoog risico. Het rendement heeft hem namelijk al verleid.
En zo is hij in de kortste keren zijn geld kwijt en is beleggen van de baan. Want van beleggen wordt niemand beter, toch?

Word geen wannabe belegger
Wil jij gaan beleggen en heb jij wilde plannen op de beurs? Voorkom dan dat je een wannabe belegger wordt die het verprutst. Lees je goed in, verdiep je in de achtergrond en beleg je eerste kapitaal (begin nooit met teveel) verstandig. Volg wat er gebeurt, volg het nieuws en volg de actualiteiten.
Kijk steeds terug naar wat je gedaan hebt, evalueer regelmatig en zorg ervoor dat je het gevoel van beleggen in de vingers krijgt. De kans is groot dat jij dan een ervaren belegger wordt en niet zal verzanden zoals vele wannabe’s dagelijks verzanden op de beurs.