Waarom altijd kiezen voor een onafhankelijke hypotheekadviseur?

Waarom altijd kiezen voor een onafhankelijke hypotheekadviseur?
Een hypotheek is een grote financiële verplichting en het is daarom belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Als je een hypotheek afsluit bij een bank, dan ben je vaak beperkt in het aanbod van hypotheken. Daardoor riskeer je dat je niet de meest voordelige hypotheek krijgt aangeboden. We leggen het uit in dit blogartikel.

Groter hypotheekaanbod

Als je op zoek bent naar een goede hypotheek, dan is het verstandig om alle opties af te wegen. Bij een bank ben je meestal beperkt tot hun aanbod en kan het voorkomen dat je niet de beste deal krijgt. Met een onafhankelijke hypotheekadviseur zijn er geen beperkingen en krijg je de beste opties voorgeschoteld, die passend zijn bij jouw wensen en financiële situatie.

Duidelijke communicatie

Een onafhankelijk adviseur zal ook altijd duidelijk vertellen over wat hij of zij voor jou doet, waardoor er geen misverstanden ontstaan over wat precies inbegrepen is in de dienstverlening. Er wordt ook meer tijd genomen om te luisteren naar wat jouw specifieke wensen en behoeften zijn, waardoor de adviseur beter kan inspelen op jouw situatie. Dit wordt allemaal netjes vastgelegd in de zogenaamde dienstverleningsovereenkomst (DVO).

Uiteindelijk goedkoper

Vaak denken mensen dat ze veel meer betalen als ze voor een onafhankelijke adviseur kiezen. En in zekere zin klopt dat, maar omdat onafhankelijke adviseurs toegang hebben tot meerdere hypotheekaanbieders, ben je vaak voordeliger uit dan wanneer je je zo beperken tot het aanbod van één bank. Op de lange termijn is in zee gaan met een onafhankelijke hypotheekadviseur dus voordeliger, ook al betaal je hogere advieskosten dan bij de bank.

Altijd kiezen voor een onafhankelijke hypotheekadviseur

Kortom, door voor een onafhankelijke adviseur te kiezen voor het afsluiten van je hypotheek, ben je niet gebonden aan één aanbieder. Hierdoor is het mogelijk is om verschillende opties naast elkaar te leggen en de meest voordelige af te sluiten. Hierdoor kun je ondanks de hogere advieskosten, op de lange termijn veel geld besparen! Meer artikelen over de eigen woning vind je in dit overzicht.