Waarom je je data op de cloud wilt hebben

U hoort het ongetwijfeld overal om u heen. Mensen leven amper zonder deze zogeheten cloud. Misschien klinkt het voor u nog wat onbekend of juist eng. Dit komt omdat u nog te weinig informatie hebt over uw data opslaan in de cloud. Een cloud migratie strategie is een plan dat organisaties implementeren om hun gegevens en applicaties van de desktop architectuur naar de cloud te migreren. Niet alle workloads zullen profiteren van een cloud gebaseerde infrastructuur. Daarom is het belangrijk om de meest efficiënte manier te bepalen om uw applicaties te prioriteren en te migreren. Dit kunt u doen met hulp van Thornstein.

De voordelen

De kracht van de cloud ligt in zijn elastische infrastructuur. Dit voordeel kan op verschillende manieren naar voren komen. Om te beginnen de lagere hostingkosten. In de cloud hoeft u zich geen zorgen te maken over de vereisten waaraan u moet voldoen om uw fysieke servers goed te laten werken. Servers worden doorgaans beheerd via een abonnement via een extern datacenter, waardoor de kapitaalkosten worden verlaagd. Flexibiliteit en schaalbaarheid: cloudgebaseerde services worden niet alleen automatisch geschaald naar capaciteit als de vraag toeneemt of fluctueert, maar stellen teams ook in staat om overal samen te werken en aan de top te blijven.

Minimaliseer uw voetafdruk: naarmate de servercapaciteit toeneemt of afneemt op basis van cloud behoeften, gebruikt de server alleen de energie en middelen die hij nodig heeft. U kunt uw datacenter vloot ook terugbrengen tot één of nul om hun impact op het milieu te verminderen. Disaster Recovery: dit is belangrijk voor bedrijven van elke omvang, maar nog steeds kostbaar voor kleine bedrijven. De cloud stelt veel organisaties in staat om back-up- en herstel oplossingen te gebruiken. Beveiliging: De cloud biedt een betere beveiliging dan het datacenter omdat belangrijke informatie en applicaties centraal worden opgeslagen. Dit betekent dat u zich kan focussen op wat belangrijk is voor uw bedrijf zonder de veiligheid in gevaar te brengen.