Waarom je creditcard vergelijken loont

kredietwaardigheid bedrijf

Heb jij een creditcard of ben je voornemens om er eentje aan te schaffen, dan kun je er natuurlijk gewoon voor kiezen om dit bij je bank te doen. Of dit een goede keuze is, dat is een ander verhaal. Wat je namelijk wel vaak ziet, is dat er flinke verschillen zijn tussen de verschillende aanbieders, terwijl het product zelf in de basis gelijk is. Wel zijn er bepaalde verschillen, die het zeker rendabel maken om hier eens serieus naar te kijken. Omdat er een flink aantal zaken zijn om rekening mee te houden, hebben we de belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet. In dit artikel bespreken we namelijk de redenen waarom je creditcard vergelijken een absolute aanrader is.

Kosten per jaar

Wanneer je een creditcard afsluit, dan betaal je hier ieder jaar geld voor. Zelf wanneer je kaart het hele jaar in de kast ligt en je er letterlijk niets mee doet. Het is dan dus ook zeker aan te raden om de verschillende aanbieders eens met elkaar te vergelijken. Wat je namelijk vaak ziet, is dat veel aanbieders een actie hebben dat je het eerste jaar geen vaste kosten betaald. Vooral wanneer je je creditcard bijna tot niet gebruikt, is dit serieus de moeite waard om eens over na te denken. Gebruik je je creditcard wel regelmatig, dan komen er ook andere dingen bij kijken. Je creditcard vergelijken loont dus wel degelijk.

De rente

Met een creditcard neem je als het ware iedere keer dat een betaling doet, een stukje krediet op. Dit krediet wordt opgespaard en aan het einde van de maand krijg je een rekening. Vooral op vakantie is dit ideaal, zodat je niet iedere keer hoeft te pinnen. Helemaal wanneer je te maken hebt met vreemde valuta, kan je dit flink wat geld schelen. Omdat het lenen van geld, zoals je het eigenlijk kunt noemen niet voor niets is, rekent ook een creditcard maatschappij hierover een bepaalde rente. Niet wanneer je je rekening keurig vinden 21 dagen afbetaald, maar alles daarbuiten natuurlijk wel. Let daarom dus ook goed op de rentepercentages, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaald. Zo kan het verschil soms tot wel enkele procenten zijn. Dit kan op een flink bedrag de nodige euro´s schelen in de maand.

Limiet

Tijdens het vergelijken van creditcards, is ook het limiet vaak een bepalende factor. Waar de ene maatschappij een limiet van maximaal 1000 euro geeft, zijn er ook partijen waarbij 2500 of zelfs hoger geen enkel probleem is. Toch is het wel belangrijk te weten dat je dit ook daadwerkelijk kunt betalen. Het zou namelijk zonde zijn dat je straks aan je limiet zit en je uiteindelijk niet meer kunt opnemen. Let er wel op, dat wanneer je meer geld nodig hebt, dan je limiet toestaat, je dit naderhand weer terug zet.