Point of Sale Voordelen: Top Redenen POS systemen zijn beter dan kassa’s

Er zijn veel point of sale voordelen en voordelen voor uw bedrijf, vooral in vergelijking met traditionele kassa’s.

Als uw bedrijf nog steeds een Elektronisch Kassa Register (ECR) en een credit card terminal gebruikt, heeft u waarschijnlijk op een gegeven moment overwogen om te upgraden naar een compleet Point of Sale (POS) systeem. Maar als u in het verleden hebt geaarzeld, is er geen betere tijd dan nu om te upgraden. POS-systemen zijn gemakkelijker te gebruiken en kosteneffectiever dan ooit tevoren.

Met een POS-systeem zult u voordelen zien op elk gebied van uw zaak, niet alleen aan de kassa. Het is tijd om die onhandige kassa aan de kant te schuiven en te kiezen voor deze kassavoordelen waar u op kunt rekenen om uw bedrijf te laten groeien.

1. Verhoogde efficiëntie

Wanneer uw kassières de juiste tools hebben om hun werk te ondersteunen, zal uw operatie efficiënter verlopen. U kunt toch ook niet van een timmerman verwachten dat hij een huis bouwt zonder hamer en spijkers? Verwacht dus niet dat uw medewerkers de kassatijden verkorten als u hen niet het juiste gereedschap voor de job geeft – een barcodescanner en een POS-systeem.

2. Gebruiksgemak

Nu de dagen van analoge technologie steeds verder achter ons liggen, geldt dat ook voor kassa’s. Vandaag is alles digitaal, en alles is touchscreen. Navigeren op een touchscreen is voor bijna iedereen een tweede natuur geworden. Met een intuïtieve interface, POS software is eenvoudig voor werknemers om te leren, wat zal resulteren in verkorting van de opleidingstijd en hen helpen om meer productief algemeen.

Tip: Kassasysteem horeca: kies de kassa die bij jou past

3. Uitgebreide betalingsmogelijkheden

Tot de voordelen van een kassasysteem behoort ook de mogelijkheid om verschillende soorten betalingen te accepteren, zoals EMV-chipkaarten, contactloze betalingen (NFC) en betalingen met een mobiele portemonnee, zoals Apple Pay, Android Pay en Samsung Pay. Door uw klanten in staat te stellen verschillende betaalwijzen te gebruiken, kunt u zowel de omzet als de klanttevredenheid verhogen. Uit een recent onderzoek is gebleken dat 44 procent van de respondenten het liefst met een debetkaart betaalt en 33 procent geeft de voorkeur aan een creditcard als betaalmethode. Dat betekent dat contant geld langzaam zijn heerschappij als koning aan het verliezen is en dat er een nieuwe koningin in de stad is – plastic.

4. Grotere nauwkeurigheid

Een kassasysteem met een gebruiksvriendelijke touchscreeninterface brengt alle informatie die uw verkopers en kassières nodig hebben binnen handbereik.  Het elimineert handmatig toetsen in items en prijzen zoals u zou met een kassa. Point of sale-technologie verbetert de nauwkeurigheid van uw hele operatie, met real-time gegevens. U hoeft geen gegevens meer te uploaden of in te voeren in back-officesystemen, waardoor het risico op menselijke fouten tot een minimum wordt beperkt.

5. Inventarisbeheer

In tegenstelling tot een kassa, bevat point of sale technologie geavanceerde mogelijkheden voor voorraadbeheer. Van het bijhouden van het aantal producten op voorraad tot het instellen van reorder triggers en een retail matrix, POS software gaat u elke week uren voorraadbeheer besparen. En het beste deel is uw POS-systeem zal ook geven u real-time inventarisatie gegevens-iets dat zelfs de beste kassa’s niet kunnen doen.

6. Werknemer Beheer

Uw verkooppunt software zal de tijd die u besteedt aan roosters en schema handhaving minimaliseren. Moderne POS-systemen omvatten prikklok functionaliteit, zodat uw medewerkers kunnen in- en uitklokken op een POS-terminal. Point of sale voordelen bieden u toegangscontrolemaatregelen om ervoor te zorgen dat de identiteit van werknemers wordt geverifieerd voor klok-ins en toegang tot uw systeem – vooral voor functies zoals leeggoed en retouren om krimp door werknemersdiefstal te minimaliseren.

Uitgelicht: Hardware passend bij jouw horecazaak

7. Rapportage

Kassasystemen beschikken over rapportagefuncties waarmee u de verkoop, winst en uitgaven zoals de kostprijs van verkochte goederen (COGS) op de voet kunt volgen. POS-rapporten geven u gegevens in real-time, en opgemaakt met gemakkelijk te lezen informatie. Met POS-rapportage in de cloud hebt u toegang tot rapporten, zelfs wanneer u thuis bent of op reis.  Waar u ook bent, u beschikt altijd over de informatie die u nodig hebt om op gegevens gebaseerde zakelijke beslissingen te nemen.

Met uw POS-systeem kunt u ook Key Performance Indicators (KPI’s) monitoren, zoals gemiddelde klantverkoop, voorraadomzet en doorverkoopsnelheid. Dit inzicht in uw bedrijfsprestaties zal u helpen bij het identificeren van welvarende gebieden van uw bedrijf en andere die mogelijk verbetering behoeven. Hoe dan ook, dit inzicht zal u helpen bij het maken van de nodige aanpassingen om u te helpen winstgevendheid en concurrentievermogen te behouden.

8. Vereenvoudigde boekhouding

Een point of sale systeem helpt bij het stroomlijnen van het boekhoudproces. Ouderwetse kassa’s dwingen accountants om honderden bonnetjes te sorteren, maar met een POS-systeem kunt u rapporten afdrukken en, in veel gevallen, gegevens rechtstreeks importeren in uw boekhoudsoftware.