Kunnen mkb-bedrijven factoring missen?

Factoring komt de laatste jaren steeds vaker voor, en maakt een grote opmars. Bij factoring besteden bedrijven hun debiteurenbeheer uit, aan een in factoring gespecialiseerd bedrijf. Debiteurenbeheer omvat alle activiteiten waarmee je ervoor zorgt dat je klanten of opdrachtgevers hun openstaande facturen betalen. Een van de voorbeelden van een factoringbedrijf is TheBlueFactor.nl. Het uitbesteden van je debiteurenadministratie kan voor je onderneming veel opleveren. In deze blog gaan we daar verder op.

Voordelen factoring

Aan het uitbesteden van je debiteurenadministratie kleven diverse voordelen. Een van de voordelen ervan is dat je niet hoeft te wachten op je geld. Wanneer je je facturen indient bij je factoringmaatschappij, ontvang je vaak al binnen 24 uur het geld op je rekening. Terwijl de meeste opdrachtgevers ellenlange betaaltermijnen hanteren, vaak wel tot 90 dagen. En laten we eerlijk zijn, wanneer je wat verkoopt, wil je je verdiende geld ook gewoon zo snel mogelijk op je rekening hebben. Niet alleen is dat prettig, om direct je verdiensten te kunnen herinvesteren, daarnaast zorgt het ook voor een gezonde en natuurlijke cashflow.

Factoring voor mkb-bedrijven

Als ondernemer bij een mkb-bedrijf heb je het waarschijnlijk al onwijs druk, waardoor je maar weinig tijd hebt voor de administratie. Door dit volledig uit handen te geven aan een factoringmaatschappij, heb je geen omkijken meer naar je debiteuren. Daarnaast ben je met een factoringbedrijf, altijd verzekerd van de betaling van je facturen, zonder dat je extra kosten maakt door niet inbare facturen, of incassokosten, en vaak hanteren factoringbedrijven ook nog eens langere betaaltermijnen dan je zelf zou kunnen. Zo is de voorfinanciering ook nog eens gunstig voor de betaalvoorwaarde voor je klanten!

Dus kunnen mkb-bedrijven factoring missen? Tuurlijk, je kan het zelf doen. Echter, met factoring ben je verzekerd van je betalingen, ervaar je geen stress meer om debiteurenbeheer en benut je optimaal de financiële ruimte om te groeien als mkb’er. Al met al dus een slimme investering, waarmee je ook nog op een FTE bespaart, niet voor niks maakt mkb factoring momenteel dus zo’n grote opmars mee.