Is goud kopen verstandig in 2021?

Goud wordt al vele decennia gebruikt als betaal en investeer middel. Dit komt omdat goud natuurlijk een relatief waardevast goed is. Mede omdat goud al zovele jaren gebruikt wordt, is het tot op vandaag de dag nog steeds een populair product om waarde in om te zetten.

Maar de afgelopen jaren zijn natuurlijk nogal bijzonder geweest. Corona heeft nogal wat roet in het eten gegooid. Financiële markten fluctueren dan ook enorm, productie processen lopen de mist in en er zijn tekorten. Daarom is het ook niet gek als je je afvraagt op het wel verstandig is om in 2021 goud te kopen.  In dit artikel zoeken we dan ook uit of goud kopen in 2021 een goede zet is.

Goud kopen? Wel of niet doen? 

De goudmarkt is historisch gezien vrij instabiel. Dit heeft alles te maken met de macro economische gevolgen op de vraag en aanbod van goud. In tijden van crisis kan de productie van goud sterk afnemen, waardoor de prijs omhoog gaat. Daarentegen zorgt een economisch slecht klimaat er ook voor dat de vraag naar goud terugdraait, hierdoor daalt de prijs natuurlijk.

Investeren in goud is dan ook altijd een risico. Natuurlijk is dit bij elke vorm van beleggingen zo, maar met goud is dat effect nog wat versterkt. Door de fluctuaties in de markt is het moment van aankopen dus allesbepalend. Heb je goud gekocht op een gunstig moment, dan kun je plotseling een heel hoog rendement halen. Maar heb je het goud op een economisch ongunstig moment gekocht, dan kan het heel moeilijk worden om je investering terug te verdienen.

Door corona nemen de marktfluctuaties natuurlijk ook toe, waardoor het investeren in 2021 risicovoller is dan ooit. Heb je wat extra geld liggen en houdt je de markt goed in de gaten, dan kun je dus zeker wel wat verdienen met goud in 2021. Ben je minder zeker van je zaak, dan raden we toch af om nu goud te kopen.

Als laatste moet wel gezegd worden dat edelmetalen in tijden van crisis over het algemeen goede investeringen zijn. Dat wil zeggen dat edelmetalen iets waardevaster zijn dan bijvoorbeeld aandelen die nog meer met de markt fluctueren.Ga je dan toch over op het kopen van goud, kijk dan eens naar Doijer & Kalff. Daar koop je makkelijk en snel je goud.