Excel voor dummies: waarom het de moeite waard is een cursus te volgen

Ben jij ook iemand die al tijden met Excel werkt, maar eigenlijk niet weet hoe het echt werkt? Heb jij het gevoel dat je veel tijd verliest met het invoeren van gegevens en het maken van berekeningen? Dan is het tijd om een cursus Excel te volgen. In deze blog geven we je 5 redenen waarom het de moeite waard is om jezelf te trainen in Excel. En geloof me, zelfs voor dummies is het de investering waard.

Excel bespaart tijd

Tijd is kostbaar en excel kan voor veel dagelijkse taken efficiënt worden gebruikt. Denk aan taken als het bijhouden van gegevens, het maken van facturen, belastingberekeningen en nog veel meer. Door jezelf aan te leren hoe Excel werkt, kun je een hoop tijd besparen.

Excel verbetert de efficiëntie

Excel kan ervoor zorgen dat je preciezer en efficiënter werkt. Door formules te gebruiken voor berekeningen hoef je niet meer elke keer handmatig te rekenen. En laat Excel nu heel goed zijn in het automatisch berekenen van formules. Ook kunnen gegevens gemakkelijk worden geanalyseerd en visualisaties worden gemaakt.

Excel biedt meer werkgelegenheid

Excel is een van de meest gebruikte softwareprogramma’s op de werkvloer. Gemiddeld werken we ongeveer 40 uur per week en daarbij is Excel onmisbaar. Het programma is van toepassing in elke functie van boekhouders tot IT’ers. Het volgen van een excel cursus kan daarom ook een waardevol middel zijn om jezelf verder te ontwikkelen.

Excel helpt je geld te besparen

Ja, je leest het goed. Excel kan je enorm helpen bij het besparen van geld. Door bijvoorbeeld inzicht te krijgen in je financiën en deze te visualiseren op een heldere manier, kan je snel grote uitgavenpatronen vaststellen en veranderingen aanbrengen in je levensstijl. Door het gebruik van Excel kan je zo efficiënter met geld omgaan en kosten besparen.

Excel is overal

Excel is niet alleen op de werkvloer te vinden, maar eigenlijk overal. Denk aan scholen, sportclubs, verenigingen en ga zo maar door. Door het volgen van een excel cursus kan je dus ook in de brede zin van het woord voordelen ervaren.

Samenvattend

Excel is dus niet een programma dat alleen maar geschikt is voor financiële experts of wetenschappers. Het kan je dagelijks leven een stuk eenvoudiger maken en zelfs kosten besparen. Het is de investering waard om jezelf vertrouwd te maken met dit programma. Met het volgen van een Excel-cursus kan je jezelf verder ontwikkelen en je onderscheiden van anderen op de werkvloer. Dus wat houdt je nog tegen? Start vandaag nog om Excel te beheersen en ervaar de vele voordelen die het programma biedt.


Bron: https://www.learnit.nl/