Hoe vraag je simpel een bedrijfshypotheek aan? 

Als je een ondernemer bent dan kan het soms zijn dat je op korte termijn financiering nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wanneer je een bedrijfspand op het oog hebt. Hiervoor kun je een bedrijfshypotheek aanvragen. Maar hoe kun je dit makkelijk doen?  

Waarvoor een bedrijfshypotheek? 

Als je een ondernemer bent dan is het soms noodzakelijk om een bedrijfspand te hebben om je bedrijf te laten draaien. Dit kan een horecapand, winkelpand of kantoorpand zijn. Maar dit hoeft niet per se een pand te zijn. Het kan ook gaan om recreatief vastgoed of agrarische grond. Om dit te financieren kun je een bedrijfshypotheek aanvragen. Dit kan bijvoorbeeld bij bedrijfshypotheek.nl.  

Met een bedrijfshypotheek kun je dus de aankoop van een bedrijfspand financieren. Hier zitten wel wat voorwaarden aan verbonden en deze voorwaarden zijn afhankelijk van het type pand en de locatie. Laat je hier vooraf goed over informeren.  

Voorwaarden voor bedrijfshypotheek 

Elke bedrijfshypotheek heeft zo zijn eigen voorwaarden. Dit is dan ook afhankelijk van verschillende factoren. Zo heeft elke instelling zijn eigen voorwaarden. Denk hierbij aan het rentepercentage voor de bedrijfshypotheek, maar ook de looptijd.  

Daarnaast vragen ze ook vaak wat je eigen inleg is. Dit moet bijvoorbeeld minimaal 15% zijn. Dit komt er dan dus op neer dat je maximaal 85% van de koopprijs maar kunt krijgen bij een bedrijfshypotheek. Dit zorgt vaak wel voor lagere maandlasten, wat voor jou als ondernemer weer positief kan uitpakken.  

Hoe vraag je een bedrijfshypotheek aan? 

Een bedrijfshypotheek aanvragen kun je makkelijk online doen. Wanneer je bijvoorbeeld naar bedrijfshypotheek.nl gaat zal je hier meteen een inzicht kunnen krijgen in hoeveel je kunt lenen. Zo kun je bijvoorbeeld een haalbaarheidscheck doen. Hierbij vul je verschillende gegevens in over het pand dat je op het oog hebt en je persoonlijke gegevens. Zo krijg je van bedrijfshypotheek.nl de gevraagde informatie toegestuurd.  

Je kunt er ook voor kiezen om direct een advies afspraak in te plannen. Ze zullen je dan persoonlijk advies kunnen geven over jouw situatie en je vertellen wat er mogelijk is qua financiering voor jouw bedrijf. Bij het invullen van de haalbaarheidscheck zul je dit ook meteen kunnen aangeven. Dit advies kan namelijk digitaal, telefonisch of op locatie. Ook kun je op de site direct verschillende voorwaarden lezen. Zo weet je vooraf meteen al waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Een bedrijfshypotheek aanvragen is op deze manier super simpel te doen!