De voordelen van shortlease

De meeste leaserijders weten heel goed hoe autolease in elkaar zit. Ze hebben eerst uitgezocht wat de voor- en nadelen zijn van het rijden in hun leaseauto voor ze het contract tekenden. Shortlease is iets minder bekend dat reguliere lease. Stel uzelf de volgende vragen en ontdek of shortlease iets voor u is.

Wilt u graag in de nieuwste auto’s rijden?

Reguliere leasecontracten zijn meestal voor minimaal een jaar. Omdat een shortlease contract al verkrijgbaar is vanaf 2 maanden, kunt u steeds een nieuwe auto uitkiezen. Shortlease auto’s zijn jong. Als uw shortlease contract afloopt, kunt u uw auto inruilen voor een nieuwer model.

Wilt u graag andere auto’s uitproberen?

Rijdt u al heel lang in dezelfde auto, dan bent u waarschijnlijk toe aan iets nieuws. Maar hoe kiest u dan wat de volgende auto wordt? Hoe weet u of de volgende auto voldoet aan uw wensen en of deze fijn rijdt? Shortlease biedt de uitkomst. U sluit een kortlopend contract af en probeert een auto uit. Bevalt deze? Dan is dat fijn. Bevalt deze niet helemaal? Sluit dan een nieuw contract af en probeer een andere auto.

Bent u een startende ondernemer of een ZZP’er?

Dan wilt u uw financiële risico’s zo veel mogelijk beperken. Een leasecontract van een paar jaar is dan verre van ideaal. Een shortlease contract biedt flexibiliteit en heeft een korte opzegtermijn. Hierdoor loopt u heel weinig financieel risico.

Wilt u een flexibel wagenpark?

Door de korte looptijden van shortlease contracten en nog kortere opzegtermijnen kunt u dankzij shortlease uw wagenpark flexibel inrichten. U kunt de auto’s in uw vloot afwisselen om zo de wensen van uw medewerkers tegemoet te komen. Werkt u bijvoorbeeld veel met tijdelijke krachten of seizoenswerkers? Dan biedt Shortlease de uitkomst doordat u voor deze medewerkers korte leasecontracten kunt afsluiten.

Krijgt uw nieuwe medewerker een leaseauto?

Het eerste contract van een nieuwe medewerker is meestal tijdelijk. Zowel u als de nieuwe collega willen bekijken of de samenwerking bevalt. Als deze collega een leaseauto nodig heeft, dan is het onhandig om gelijk een contract van een jaar af te sluiten als het contract van de medewerker maar een half jaar is. Een shortlease contract biedt u de ruimte om elkaar te leren kennen en bekijken of een langlopend contract uiteindelijk een optie is.

Zo heeft shortlease wel meer voordelen, ten opzichte van langlopende lease. Neem contact op met een leasemaatschappij en vraag naar de mogelijkheden.