De voordelen van mkb factoring

Mkb factoring

Voor freelancers en mkb is factoring uitermate geschikt. Ik werk zelf in het mkb en als je een klein bedrijf hebt dan wil je zo snel mogelijk betaald krijgen voor je diensten. Je hebt immers je vaste lasten en je personeel. Veel van onze klanten zijn grotere bv’s en nv’s en zij hanteren meestal ook een betalingstermijn. 

De voordelen van mkb factoring

Mkb factoringDoor gebruik te maken van mkb factoring bij Finqle worden mijn facturen binnen 24 uur betaald en loop ik geen risico’s meer. Dit scheelt veel tijd en stress. Ik hoef niet meer achter mijn debiteuren aan maar heb wel altijd inzicht in mijn facturen en betalingen door het inzichtelijke platform.

Online facturen indienen

Op dit platform kun je ook online je facturen indienen. Die maak je gewoon op dezelfde wijze op als altijd, alleen moet je de wettelijk verplichting tekst opnemen dat de factuur wordt overgedragen aan een factormaatschappij. Als je jouw factuur hebt ingediend dan wordt deze binnen 24 uur betaald. De kosten worden hierop in mindering gebracht. De factuur wordt vervolgens door Finqle doorgestuurd naar jouw klant. Betaling van de klant gaat rechtstreeks naar Finqle.

De kosten van factoring

Mkb factoringDe kosten van mkb factoring verschillen per factormaatschappij. Over het algemeen betreft het een percentage van het factuurbedrag. Som komen hier nog aanvullende kosten zijn zoals abonnementskosten of aansluitkosten. Bij Finqle betaal je alleen een percentage van de factuur. Dit is er prettig omdat je daardoor alleen betaalt wanneer je daadwerkelijk factureert. Zeker voor kleinere bedrijven en freelancers is dit erg prettig omdat zo de vaste kosten laag gehouden kunnen worden.

Wij zijn erg tevreden over Finqle. Persoonlijk contact met een vaste accountmanager waardoor er altijd iemand is om vragen aan te stellen. Daarnaast loopt alles soepel en zijn we blij met de vlotte betaling en het online inzicht.