Voor- en nadelen van een CMA-opleiding 

business people

Overweeg je een Certified Management Accountant (CMA) te worden? Of je nu een ervaren professional bent die meer geloofsbrieven aan zijn cv wil toevoegen of een nieuweling op het gebied van boekhouding, misschien is dit het moment om je te laten certificeren. Natuurlijk zijn er voor- en nadelen aan elk certificeringsprogramma, dus laten we eens kijken wat je kunt verwachten van een cma opleiding.

De voordelen van de CMA opleiding 

Allereerst zijn er veel voordelen verbonden aan het behalen van een CMA-certificaat. Om te beginnen verdienen CMA’s hogere salarissen dan hun niet-gecertificeerde collega’s. Volgens het Institute of Management Accountants verdienen CMA’s gemiddeld $30.000 meer dan hun niet-gecertificeerde collega’s. Bovendien kan het behalen van een CMA zoals cma amsterdam de deur openen voor kansen op een baan die zonder CMA niet beschikbaar zijn. Veel werkgevers eisen dat sollicitanten hun CMA hebben als ze in aanmerking willen komen voor bepaalde functies of promoties. En als je al in een boekhoudkundige functie werkt en je slaagt met vlag en wimpel voor je examen, dan kun je zelfs een loonsverhoging krijgen!  

De nadelen van een CMA opleiding 

Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Het behalen van je diploma vereist hard werk, toewijding en veel studie – om nog maar te zwijgen van de hoge examenkosten! Je moet ook twee jaar ervaring hebben in management accounting voordat je in aanmerking komt voor certificering. Dit kan ontmoedigend zijn voor degenen die net beginnen in hun carrière, omdat ze misschien nog geen ervaring hebben. Je moet ook elke drie jaar 30 uur permanente educatie volgen om jouw certificeringsstatus te behouden; dit betekent dat je tijd moet uittrekken buiten de normale werkuren of dat je zo nodig vakantiedagen moet opnemen.

Al met al is Certified Management Accountant worden zeker de moeite waard als financiën jouw gekozen carrièrepad is en je de drive en vastberadenheid heeft die nodig zijn voor succes. De voordelen wegen ruimschoots op tegen de kosten als het gaat om verdienpotentieel en kansen op werk – je moet er alleen voor zorgen dat je vooraf je huiswerk doet, zodat je precies weet wat er tijdens het hele proces van je wordt verwacht. Veel succes!