Stappenplan om te besparen op zakelijke afvalkosten

zakelijk afval

Elk bedrijf krijgt met kosten voor bedrijfsafval te maken. Je wilt natuurlijk wel verantwoord omgaan met vuil en daarom laat je plastic afval via Milieu Service Nederland afvoeren. Daarnaast kan je op andere manieren ook besparen. Volg dan deze stappen.

Stap 1. Het doel

Het is belangrijk om eerst te bepalen waar je nu staat met je zakelijke afvalkosten. Aan de hand daarvan kan je ook een doelstelling vormen. Hoeveel wil je besparen en waar denk je die besparing te kunnen bereiken?

Stap 2. Minder afval

De gemakkelijkste manier om op de zakelijke afvalkosten te besparen is door te zorgen voor minder afval. Dit betekent dat je alles wat je aan afval produceert nog eens naloopt. Zijn er materialen die niet nodig zijn? Kan je materiaal hergebruiken zodat het niet weg hoeft? 

Stap 3. Kiezen voor hergebruik

Wanneer je minder afval wilt produceren is hergebruik een handige manier. Bekijk alles wat je weggooit nog eens goed. Verpakkingsmateriaal, oude machines, kantoorinrichting, alles kan een tweede leven krijgen als je er slim mee omgaat.

Stap 4. Ga meer scheiden

De volgende stap is dat je het de afvalverwerker gemakkelijker gaat maken. Door al bij de bron, het kantoor dus, te scheiden, is het gemakkelijker te verwerken in nieuwe grondstoffen. Daarmee kunnen de kosten in de hele keten dus ook flink omlaag. Des te meer afval dat in de restafval container belandt, des te hoger de afvalverwerkingskosten. Restafval is namelijk de duurste afvalstroom om te laten verwerken. Bovendien is bedrijfsafval scheiden goed voor het milieu.

Stap 5. Inzamelen gemakkelijk maken

Het scheiden wordt ook aantrekkelijker wanneer je het gemakkelijker maakt. Zet de bakken bij elkaar en geef aan wat waar moet. De kans dat medewerkers en gasten er dan aan meewerken wordt direct flink groter.