Spaarrekening kind openen

spaarrekening kind

Sparen voor je kind? Dit kan op diverse manieren. Je kan bijvoorbeeld een kinderspaarrekening openen en hier geld op storten. Hierbij moet je rekening houden dat het op jouw naam staat. Dit betekend dat als je het wilt geven aan je kind je schenkbelasting moet betalen. Dit is daarom niet altijd de ideaal. Je moet daarom goed nadenken wat je wilt bij een spaarrekening kind openen.

Spaarrekening kind vastzetten

Sommige aanbieders hebben de mogelijkheid om tot je 18e verjaardag het bedrag vast te zetten. Dit betekend dat het kind en de ouders er niet aan kunnen komen totdat het kind 18 jaar is. Dit biedt vaak wel weer meer rente op, omdat de bank zeker is van het bedrag op de rekening. Hierdoor kunnen zij inversteringen doen omdat zij weten dat het pas over een x aantal jaar terugbetaald hoeft te worden. 

Naast het vastzetten van een spaarrekening kind kan je ook kiezen voor speciale voorwaarden als bonusrente op je verjaardag of andere leuke cadeautjes. Deze voorwaarden kan je allemaal online vergelijken. Zo kan je gelijk zien welke spaarrekening je het meeste voordeel oplevert en welke het beste aansluit bij jouw wensen. Zo hebben ze voor iedereen wel een geschikte spaarrekening.

Spaarrekening voor je kleinkind?

spaarrekening kind

Een spaarrekening openen voor je kleinkind is mogelijk. Wel heb je toestemming nodig van de ouders van het kind. Het bedrag valt tot de 18e verjaardag namelijk voor de belasting en toeslagen onder het vermogen van de ouders. Het heeft dus zo zijn voor-en nadelen.