Op welke subsidie kan ik aanspraak maken?

Stel, je hebt een prachtige stichting gemaakt. Je gaat samen met een groep gehandicapte kinderen naar een kinderboerderij. Zo hebben deze kinderen een uitje en geef je ze de dag van hun leven. Of je bent voorzitter van de plaatselijke voetbalvereniging en de plannen liggen er om eindelijk het oude en vervallen clubhuis een make-over te geven. Voor beiden is veel geld nodig. Door middel van donaties en lidmaatschappen heb je al een groot deel binnen. Het is alleen nog lang niet genoeg om de verwachte kosten mee te dekken. Je hebt ooit een keer gehoord van subsidies voor stichtingen en verenigingen, maar je hebt geen idee waar je dat allemaal kunt vinden. Wil je weten op welke subsidie je aanspraak kunt maken? Lees dan snel verder!

Subsidieadvies

Om te kunnen weten op welke subsidie je aanspraak kunt maken, is het een goed idee om even op subsidiegezocht te kijken. Hier vind je namelijk een groot aanbod verschillende subsidies. Jaarlijks ontvangen vele organisaties een fondsenwerving. Het aanvragen van een subsidieadvies is erg simpel. Je begint allereerst natuurlijk met de aanvraag. Dat kan telefonisch, via e-mail of via de website. Als de aanvraag voor het subsidieadvies binnen is bij Subsidiegezocht, gaat de organisatie direct aan de slag. De fondsen worden bepaald en er wordt een begrotingsplan opgesteld. Hierna volgt een monitoring, is het subsidiegeld ontvangen? Als dat allemaal goed is, is het tijd voor de afronding en heeft jouw organisatie subsidie ontvangen!

Verschil fondswerving en subsidie

Voor veel mensen zijn alle verschillende manieren van het ontvangen van geld. Daar vallen volgens hen subsidies ook onder. In het echt is dat niet het geval. Subsidies komen vanuit de overheid. Fondsenwerving bestaat uit donaties, lidmaatschappen en sponsoring. Het is erg belangrijk dat jij binnen jouw organisatie hier een duidelijk verschil in houdt. Anders wordt de boekhouding ineens een stuk ingewikkelder.