Ontwikkelingen in de financiële wereld

De financiële wereld is een complexe wereld. Wij keken er als jonge jongetjes al naar op; al die machtige mensen in driedelige pakken die met geld nog meer geld kunnen verdienen. Ze wisten precies wat ze moesten doen en adviseerden de hele wereld. Tegenwoordig weten wij er ook het een en ander vanaf en willen we die kennis met je delen. Waarom? Omdat we iedereen de kansen gunnen die wij hebben gekregen. We willen dat iedereen zich kan informeren over financiën en dat iedereen de mogelijkheid heeft om wat centjes te verdienen. Daarom gaan we je vandaag vertellen over ontwikkelingen in de financiële wereld. Dit zijn er nogal veel, maar toch proberen we het gros van de belangrijke zaken aan je mee te geven. Ben je er klaar voor? Dan gaan we samen aan de slag. Waar wacht je nog op? Hup, hup; lezen met die handel! 

Investeringsmaatschappijen

Tegenwoordig zien we steeds meer zogeheten investeringsmaatschappijen. Dit zijn bedrijven die het vermogen van particulieren of bedrijven beheren. Ze gaan met het ingelegde geld aan de slag om eens flink wat winst te maken. Die winst wordt voor een groot deel uitgekeerd aan de participerende particulieren of bedrijven, een klein deel wordt als commissie gehouden. De maatschappijen/bedrijven die dit doen, doen het op vele manieren. Zo bestaan er normale fondsen die gekoppeld zijn aan een bepaalde index en deze proberen te verslaan. Deze kunnen alleen maar profiteren van prijsstijgingen binnen een markt, als de prijs daalt missen ze kansen. Ook bestaan er hedge funds. Een hedge fund hoeft niet hulpeloos toe te kijken. Zij kunnen ook profiteren van dalingen door short te gaan. Zo’n hedge fund kan daarom veel meer kansen benutten en dus ook meer winst maken. In welke markt(en) ze dat doen, kan heel erg wisselen. 

Vastgoed

Daarnaast wordt het steeds populairder om te investeren in vastgoed. Vastgoed wordt door velen gezien als een solide markt die niet gaat instorten. Er is altijd een kans dat dat gaat gebeuren, maar volgens veel experts is die kans klein. Een goed hedge fund maakt hier dan ook gebruik van, geld investeren Majorcapital zal dus ook voor een deel naar de vastgoedmarkt gaan. Voor een deel, omdat een hedge fund als deze een zogeheten hybrid fund is. Dit betekent dat ze beleggen in verschillende markten om zo nog meer kansen te kunnen benutten en om het risico tevens te spreiden; heel mooi voor de belegger die hier in kan stappen. 

Crypto

Ook zien we in de financiële wereld een verschuiving naar het digitale geld, ook wel crypto genoemd. Dit is mooi, aangezien crypto decentraal is en daarmee los van het bancaire systeem staat. Ja, crypto is volatiel maar ook hier kan weer geprofiteerd van worden. Crypto beleggen Majorcapital is daarom ook een onderdeel van hun hybrid fund. Dit resulteert in het feit dat de crypto markt, ook voor institutionele beleggers, steeds aantrekkelijker wordt en dat de groei snel toeneemt.