Komt u in aanmerking voor de innovatiebox?

Innoverende ondernemingen worden gestimuleerd. Onder andere door middel van de innovatiebox. Wel moet u natuurlijk maar net weten dat u in aanmerking komt voor deze box. Aan te raden is om specialisten in te schakelen die dit voor u uitzoeken en u helpen met de aanvraag.

 

Plan van aanpak

 

Om de innovatiebox toe te passen moet uw onderneming een innovatie hebben gedaan die u voordelen hebben opgeleverd. Daarnaast moet deze innovatie tot stand zijn gekomen met WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). De innovatiebox is een fiscale regeling, u moet hierover afspraken maken met de Belastingdienst. Daar komt veel bij kijken. Het is handig om iemand in te schakelen die eerder deze afspraken bij de hand heeft gehad en goede contacten heeft bij de Belastingdienst. Samen doorloopt u het proces waarin u eerst onderzoekt of de innovatiebox inderdaad op uw innoverende onderneming van toepassing is. U maakt een prognose van de uitkomst. Daarna stelt de specialist een uitgebreid verzoek op voor de Belastingdienst, dit is een voorstel voor vaststelling van de innovatiewinst. Goed nieuws! U wordt uitgenodigd door de Belastingdienst om een en ander mondeling te bespreken. De uitkomst van de gemaakte afspraken worden verwerkt in uw aangifte voor de vennootschapsbelasting. Aan te raden is om een specialist mee te laten kijken bij de juiste toepassing van de afspraken.

Maak kennis met de specialisten

Bent u nog op zoek naar specialisten die u kunnen bijstaan bij uw aanvraag voor de innovatiebox? Dan kan accountant- en belastingkantoor 4 Vision wellicht uitkomst bieden. Deze fiscalisten hebben dergelijke aanvragen veelvuldig bij de hand gehad en hebben goede contacten bij de Belastingdienst. Neem gerust contact op wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden of als u vrijblijvend wilt kennismaken.