Grondstoffen verhandelen met winst

Je kunt je vermogen in aandelen of obligaties steken, maar je kunt er ook voor kiezen om in grondstoffen te handelen. Doe je dit goed – ofwel verhandel je grondstoffen met winst – dan kun je hier veel geld mee verdienen. Meer over het verhandelen van grondstoffen, lees je op deze pagina.

De verschillende soorten grondstoffen

Voor we je vertellen hoe je in grondstoffen kunt handelen, is het goed om te weten dat er vele verschillende grondstoffen zijn waar je in kunt investeren. Je kunt je geld in goud of zilver steken, maar ook in platina, aardgas, suiker, katoen, tarwe, koffie, mais en olie. Voor je start met beleggen, bepaal je voor jezelf in welke grondstof je wil investeren. Je kunt ook in meerdere grondstoffen investeren om spreiding te creëren in je portefeuille.

Diverse manieren om in grondstoffen te handelen

Er zijn vele verschillende manieren om in grondstoffen te handelen. Ten eerste kun je direct beleggen in grondstoffen. Dit betekent dat je de grondstoffen daadwerkelijk aanschaft, ofwel in huis haalt, om ze vervolgens met winst te verkopen. Dit kan niet bij alle grondstoffen. Je zet namelijk geen vaten met olie op zolder, om deze vervolgens met winst te verkopen. In grondstoffen als goud en zilver kun je wel direct investeren.

De meeste beleggers investeren indirect in grondstoffen. Dit betekent dat ze de grondstoffen in kwestie niet daadwerkelijk aanschaffen, maar hier op een andere manier in handelen. Dit kan op diverse manieren.

De diverse beleggingsproducten waar je in kunt investeren als je in grondstoffen wil handelen, zijn de volgende:

  • Futures
  • Trackers
  • Turbo’s en sprinters.
  • CFD’s.
  • Aandelen van bedrijven in de juiste branche.

De meeste beleggers kiezen ervoor in CFD’s te investeren. Deze vorm van beleggen is namelijk zeer toegankelijk: je kunt dit ook met een klein budget doen.

Grondstoffen verhandelen met winst? Oefen met beleggen

Je handelt niet voor de lol in grondstoffen: uiteindelijk wil je hier flinke winst mee maken. Het is enkel mogelijk om winst te maken met het handelen in grondstoffen als je precies weet wat je doet. Dit betekent niet alleen dat je precies weet hoe de markt in elkaar zit, maar ook dat je precies weet hoe het handelen werkt.

De beste manier om te achterhalen hoe de markt in elkaar zit en hoe het handelen werkt, is door je eerst schriftelijk te verdiepen in de wereld van het grondstofbeleggen. Heb je al flink wat kennis opgedaan, dan ga je oefenen met beleggen. Niet met echt geld, maar met een fictief vermogen. Dit doe je met een demo-account bij een broker als Plus500. Goed om te weten: het oefenen met een demo-account is helemaal gratis.

Gaat het oefenen goed? Dan weet je dat je de volgende stap kunt nemen: beleggen met echt geld. Nu je weet hoe de markt in elkaar zit en hoe het handelen werkt, gaat dit een stuk gemakkelijker. Dit vergroot je kans op een flink rendement. Succes!