Ethereum en andere crypto’s kopen bij Blockport

Hoewel de cryptowereld recentelijk een zware tijd is doorgegaan, is het eerste herstel weer zichtbaar. De twijfel nam toe, maar niet over de technologie waaraan de cryptomunten onderhevig zijn. Dit zien we terug in recentelijke groei van veel nieuwe valuta en initiatieven die gebruik maken van bijvoorbeeld blockchain.

Een Nederlandse startup gooit hoge ogen hiermee: Blockport. Deze nieuwe sociale cryptobeurs is flink aan de weg aan het timmeren binnen Nederland, maar ook wereldwijd. Bij Blockport kun je verschillende munten kopen, waaronder Ethereum.

Instappen met crypto’s: welke kies ik voor?

Met duizenden cryptomunten beschikbaar, kan het lastig zijn om overzicht te behouden, zeker als je net bent begonnen met inlezen en inkopen.

Voor welke munt moet je nou eigenlijk kiezen als beginner?

Beginners doen er goed aan te starten met de wat meer gevestigde namen, zoals Bitcoin zelf, Ethereum en ook IOTA.

Deze munten zijn wereldwijd bekend en stijgen en dalen weliswaar net zo snel als veel andere munten, maar zijn over het algemeen een stuk stabieler.

Hierdoor zijn het relatief veilige investeringen en goede munten om mee te oefenen als je nog geen kaas hebt gegeten van de handel in cryptovaluta.

Ethereum

Ethereum is één van de meest vooraanstaande valuta en met een goede reden. De onderliggende technologie is verder gevorderd dan die van Bitcoin en de munt kan gebruikt worden voor diverse doeleinden.

Het is dan ook niet voor niets dat veel opkomende munten gebruik maken van de blockchain van Ethereum en op het netwerk van Ethereum de eerste veelbelovende apps zijn ontwikkeld.

Ook het eerder genoemde Blockport heeft een eigenlijk munt, de Blockport token, kortweg BPT. BPT is net als veel andere valuta gelinkt aan Ethereum.

Wil je Ethereum kopen, dan kan dit bij Blockport. Je kunt als Nederlander gebruik maken van iDeal om zo op eenvoudige wijze je eerste Ethereum in te slaan. Blockport wordt gekenmerkt door zijn laagdrempeligheid: het platform is uitermate geschikt voor beginners om voor het eerst te gaan handelen in crypto’s, of simpelweg om ze te bewaren voor een later moment.
Je leest er meer over op de website van Blockport.