Doorpakken na investering in zonnepanelen

Huis onderhands verkopen

Wie heeft geïnvesteerd in duurzaamheid met zonnepanelen, kan nu zijn kans pakken om naast verduurzaming van wonen ook zijn/ haar vervoer te elektrificeren. Elektrisch rijden heeft de toekomst. Ja, nu nog even duurder dan de fossiele auto’s, maar dat verschil gaat snel verdwijnen. Door de hoge brandstofprijzen en de stimulerende maatregelen voor elektrisch rijden die de overheid neemt. De panelen op het dak kun je inzetten om met een eigen laadpaal goedkoop en schoon te gaan rijden. Met een www.elektrischeautolease.nl heb je voor jezelf een soort van totaalpakket ingericht die naast duurzaam wonen ook je vervoermiddel verantwoord en milieubewust maakt. Als toekomstmuziek is er de elektrische auto die een accu herbergt die de functie van op- en afladen kent. Alle apparaten, verwarming en koeling in je woning kunnen werken op zelf opgewekte zonne energie. Zo kun je je eigen energievoorziening veiligstellen.

Ook bedrijven moeten mee in de trend

Sinds kort kunnen bedrijven aankloppen bij de overheid voor subsidie op schone elektrische bedrijfswagen. Er loopt een regeling van  € 5.000 subsidie voor een bedrijfswagen die schoon rijdt. Dat kan gaan over waterstof en elektrisch. Want ook het zakelijke autopark van bedrijven en non profit doelstellingen moet schoner om de klimaatdoelen te kunnen halen. Zij komen in aanmerking om in 2050 een schoon wagenpark te hebben. Volgens de doelstellingen van ons kabinet. Alles ingegeven door het Europese beleid waar onze regering zich aan te houden heeft. Al gaat er van deze regeling een economische prikkel uit, kijk op https://www.rijksoverheid.nl/, bedrijven zullen erin mee moeten én willen. Want een zichzelf respecterende ondernemer wil aan zijn klanten kunnen uitleggen wat hij/zij doet aan duurzaamheid. En waar de klant nog steeds koning is, geldt dat bedrijven dus een goede zet kunnen doen om een duurzaam imago op te bouwen. 

Eigen laadpaal?

Geen elektrificatie van ons wagenpark zonder uitbreiding van het aantal (openbare) laadpalen. De vraag naar laadpalen in de openbare ruimte en langs de autowegen neemt snel toe. En dat is nodig om mee te groeien met de vraag. Voor automobilisten is het een nachtmerrie om onderweg met een lege accu te stranden. De eigen laadpaal bij je huis is voor velen nog een droom. Want een pittige investering. Voor wie alle ins en outs van laadpalen wil kennen vraagt zich eerst af of het een paal met 1-fase of 3- fase moet worden. De laatste is de variant met een groter maximaal laadvermogen waarbij het laden een stuk sneller gaat. Voor particulieren en bedrijven zijn er stimulerende maatregelen in het leven geroepen. Op https://offerte.nl/ kun je als bedrijf, zzp-er of particulier terecht om de juiste subsidieaanvraag te doen. Zo maak je het duurzaam leven iets aantrekkelijker en eerder binnen handbereik.