Bespaar op je autoverzekering

Iedere bestuurder in Nederland heeft een autoverzekering. Dit komt doordat de Nederlandse regering het verplicht heeft gemaakt om een autoverzekering af te sluiten voordat je de openbare weg op gaat. Echter zijn we erachter gekomen dat een groot deel van de Nederlanders te veel geld betaalt voor hun autoverzekering. Om deze reden heb ik een aantal bespaartips op een rijtje gezet, want heb jij wel de goedkoopste autoverzekering?

Tip 1 – Oververzekeren

Een van de hoofdredenen waarom mensen te veel betalen voor hun autoverzekering is doordat ze een pakket hebben gekozen die te uitgebreid is in verhouding met de auto die ze rijden. Wanneer je een auto van 9 jaar oud rijdt, dan is het niet nodig om deze uitgebreid te verzekeren. Een WA-verzekering is in dit geval namelijk al ruim genoeg. Door je auto over te verzekeren betaal je onnodig veel geld voor je autoverzekering.

Tip 2 – Eigen risico

Iedereen heeft een eigen risico bij zijn autoverzekering. Door dit eigen risico betaal je zelf het eerste deel van een schade die je rijdt. Echter kan je ervoor kiezen om dit eigen risico verhogen. Hierdoor zal de maandelijkse premie flink dalen, maar kan je wel voor hoge kosten komen te staan bij een ongeval.

Tip 3 – Betaal per jaar

De meeste mensen betalen hun premie elke maand. Echter kan je er bij veel verzekeraars voor kiezen om een autoverzekering per jaar te betalen. Doordat dit een bepaalde zekerheid geeft, zul je een flinke korting krijgen op het totaalbedrag.

Tip 4 – Vergelijk

Om de goedkoopste autoverzekering te vinden is het belangrijk dat je kijkt naar alle opties die er zijn. Autoverzekeringen vergelijken kan tegenwoordig makkelijk en snel online. Door je wensen en gegevens in te vullen op een vergelijkingssite zul je direct een overzicht krijgen van de goedkoopste autoverzekeringen op de markt.