Wat zijn de beste servers?

Er zijn over de gehele wereld erg veel verschillende servers, servers variëren dan ook in hun werking en in de prijs. Er zijn veel mensen die op zoek naar de beste server, maar er is niet echt een beste server. Het is vooral afhankelijk waar je de server voor gebruikt. Er zijn zoals eerder benoemd erg veel servers en die zijn ieder gespecialiseerd in een of een aantal dingen. Ofwel, je moet zoeken naar de best passende server en dat kan erg lastig zijn.

Het uitkiezen van een geschikte server

Op het moment dat je heb besloten waar je de server voor nodig hebt kun je servers vergelijken, dit kun je tegenwoordig via vele online websites doen. Dit is een manier om door middel van mensen die er zich in hebben verdiept achter de beste mogelijkheid te komen. Indien je hier niet op vertrouwd kun je jezelf verdiepen in de servers en de plus en min punten ervan, het is wel belangrijk dat je hierbij niet al je informatie van een bron afhaalt. Kortom, je kunt het via internetsites vergelijken, of je kunt jezelf erin verdiepen. 

Een aantal goede servers

Er is erg veel prijsverschil als het gaat om servers. Servers zijn te koop vanaf ongeveer 80 euro, maar er zijn ook servers op de markt voor boven de tienduizend euro. Een aantal bekende en mogelijk geschikte servers zijn de QNAP TS-1683XU, dit is een erg dure server van boven de 2000 euro, maar er zitten erg veel voordelen aan en voor professionele doeleinden is deze zeker geschikt. Een andere goede server is SYNOLOGY DS2415, dit is een erg grote server met ook een grote capaciteit. Ook deze server is geschikt voor professionele doeleinden. Tot slot is de Synology DiskStation DS218+ – NAS ook een goede optie als je op zoek bent naar een server. Deze is een stuk goedkoper en is qua prijs-kwaliteitverhouding een goede optie.