Wanneer krijg je een negatieve BKR-registratie

De angst van vele mensen is het krijgen van schulden. Deze schulden kunnen als een brandhaard oplopen. Je kunt hierdoor te maken krijgen met een BKR-registratie. Dit wordt ook wel een kredietregistratie genoemd. De stichting BKR is een kredietregistratiebureau. Het is gevestigd in Tiel en opgericht in 1965. De BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Deze stichting houdt van alle personen in Nederland het afgesloten krediet bij. Dit wordt bijgehouden in een elektronisch dossier en beheerd in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Er zijn bedrijven in Nederland die zich bezighouden met het laten verwijderen van de BKR-registraties. Een voorbeeld hiervan is Dynamiet Nederland.

De positieve en negatieve BKR-registraties

Bij een BKR-registratie heb je twee soorten. Zo heb je een positieve BKR-registratie en een negatieve BKR-registratie. Een positieve BKR-registratie krijg je wanneer je bijvoorbeeld een lening of hypotheek afsluit. Je kunt ook een BKR-registratie krijgen wanneer je bijvoorbeeld een telefoonabonnement met BKR afsluit. Deze worden geregistreerd en vastgelegd bij het BKR. Ook heb je een negatieve BKR-registratie. Dit krijg je wanneer je voor een langere tijd je betalingsplichten niet nakomt. Dan ga je van een positieve BKR-registratie naar een negatieve BKR-registratie. Wanneer je eenmaal een negatieve BKR-registratie hebt, dan kun je in de meeste gevallen niet een nieuw krediet afsluiten. Een voorbeeld van nieuw krediet is bijvoorbeeld een aanvraag voor een lening. Ook kun je geen leasecontracten meer afsluiten of een telefoonabonnement met BKR afsluiten. Je kan dus in deze gevallen geweigerd worden.

Ontstaan negatieve BKR-registratie

De negatieve BKR-registraties kunnen ontstaan door het niet nakomen van de financiële verplichting. Negatieve BKR-registraties kunnen in de volgende gevallen voorkomen:

  • Je vult de roodstand bankrekening niet of niet op tijd aan;
  • De creditcards worden niet of niet op tijd afgelost;
  • Persoonlijke leningen of doorlopende kredieten worden niet of niet op tijd afgelost;
  • Uitgestelde betalingen worden niet afgelost;
  • De private leasecontracten worden niet of niet op tijd afgelost’
  • De telefoonabonnementen worden maandelijks niet betaald of op tijd betaald;
  • De hypotheek is al meer dan 3 betalingstermijnen niet betaald.