Waarom verkopen op Amazon?

Nederlandmarkt

Het begint steeds meer naar Nederland te komen vanuit Amerika. Het bedrijf is een grote webwinkel waar bedrijven hun producten op kunnen verkopen of kopen. In Amerika is verkopen op Amazon al heel lang groot. Op Amazon kun je altijd de goedkoopste optie vinden omdat er meerdere aanbieders zijn en de meest goedkope prijzen zijn het eerst zichtbaar. Zie Amazon als een grote warenhuis waar je altijd de goedkoopste producten kunt vinden door het grote aanbod van verschillende bedrijven. Sinds 2014 is Amazon actief in Nederland en Sinds 2021 Heeft het een punt bereikt dat het ook populairder wordt in Nederland.

verkopen op Amazon

FBA-programma 

Als je wilt verkopen op Amazon heb je de keuze uit een FBA-programma (Fulfilment by Amazon) Dit heeft een aantal voor en nadelen, zo wordt het gehele retour proces geregeld door Amazon. Naast dat komen je producten hoger te staan in zoekresultaten, zo heb jij dikke tijdwinst op het logistieke proces. Als jij je producten verkoopt op Amazon kunnen ze over de hele wereld gezien worden. Stel dat iemand in Polen speciaal duivenvoer wilt kopen via Amazon en jou, dan kunnen er natuurlijk veel problemen ontstaan. Door het FBA-programma worden alle problemen opgelost, zo worden Pools talige problemen voor jou opgelost. Want in de meeste gevallen kunnen niet alle verkopers Pools praten natuurlijk.

Voor en Nadelen van Amazon

Als je je producten wilt verkopen op Amazon heb je een aantal voor en nadelen. Zo is het altijd fijn dat je producten internationaal kunnen worden verkocht, het is dan wel handig als je het FBA-programma hebt. Door het programma hoef je niet bag te zijn dat er iets gebeurt met je producten en dat jij problemen hebt. Een nadeel van Amazon is dat het gewoon nog niet zo heel bekend is in Nederland. Het is nog steeds niet populairder dan de meeste warenhuizen en webshops in Nederland.