Starten met beleggen? Volg deze tips

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun spaargeld te beleggen. Denk jij er ook over na om te beginnen met beleggen en ben je op zoek naar een aantal handige tips? Lees dan vooral verder, want in dit artikel deel ik een aantal slimme tips voor beginnende beleggers.

Bron: Beursgenoten.nl

Bereid je goed voor

Het feit dat je als beginnend belegger deze blog leest is natuurlijk een goed teken, maar het is zaak om je écht goed voor te bereiden alvorens je begint met beleggen. Als je zonder kennis met beleggen begint, kun je net zo goed met je geld naar het casino gaan. Beleggen brengt risico’s met zich mee en die risico’s zijn te beperken door je vooraf goed in te lezen of bijvoorbeeld een cursus te volgen. Zo vergroot je de kans dat beleggen ook daadwerkelijk geld voor je gaat opleveren.

Bedenk goed waarin je gaat beleggen

Beleggen kan op allerlei verschillende manieren en op het moment dat je je gaat verdiepen in beleggen zul je je verbazen hoeveel mogelijkheden er wel niet zijn. De meeste mensen die beleggen, beleggen in aandelen. Naast beleggen in aandelen kun je ook beleggen in obligaties, in ETF’s (exchange-traded fund) en CFD’s (contract for difference). Deze verschillende beleggingsvormen brengen allen hun eigen risico’s met zich mee. Wil je graag beleggen met extra aandacht voor het milieu en duurzaamheid? Dan kun je er ook voor kiezen om duurzaam te beleggen.

Laat een expert voor je beleggen

Wist je dat je je geld ook kunt laten beleggen door experts? Dit wordt ‘beheerd beleggen’ genoemd. Door te kiezen voor beheerd beleggen geef je het beheer van je vermogen over aan zogenaamde vermogenbeheerders. Dit kan je een hoop stress en ingewikkelde beslissingen schelen. Als je overweegt om je geld te laten beleggen door een vermogensbeheerder, dan heb je verschillende mogelijkheden. Het is belangrijk om de verschillende partijen, voorwaarden en verwachte rendementen goed onderling te vergelijken.