Schuldhulpverlening voor bedrijven in Hengelo

Schuldhulpverlening voor bedrijven in Hengelo.

Binnen bedrijven en privé situaties is het heel goed mogelijk dat er schulden ontstaan, gelukkig hebben we daarvoor schuldhulpverlening en ook nog eens specifiek in Hengelo. Je hebt het lang niet altijd in de gaten dat er schulden op de loer liggen. Soms heb je het wel inde gaten en denk je het zelf wel even allemaal te kunnen regelen. Toch lukt het lang niet altijd om zelf de problemen op te lossen. Gelukkig hebben wij in Nederland organisaties die bedrijven en personen willen ondersteunen bij het aflossen van de schulden.

Het oplossen van de schulden

Voordat men jou gaat helpen met het wegwerken van de schulden gaan ze eerst kijken naar hoe jouw financiële situatie eruit ziet. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de schulden die je hebt, maar naar het totaal plaatje. Hoeveel geld komt er binnen, welke kosten worden er gemaakt en welke schulden staan er open? Voordat je schuldhulp krijgt toegewezen moet dit financiële plaatje bij de gemeente worden nagekeken. Op basis van deze gegevens bepalen zij of je hulp krijgt aangeboden of niet. 

Je krijgt schuldhulpverlening

Wanneer de gemeente besluit dat je hulp nodig hebt, wordt er een analyse gemaakt van jouw bedrijf en de privé situatie. Door een goede balans op te maken wordt er bepaald hoe de schulden afgelost gaan worden en of het mogelijk is om een nieuwe start te maken binnen het bedrijf. Het doel van schuldhulpverlening is voor iedere organisatie hetzelfde: voorkomen van faillissement en de wettelijke schuldsanering (WSNP).