Ook een elektrische auto kopen doe je veilig via Bynco

Al een tijdje rijden er in Nederland van diverse merken elektrische auto’s rond. We zien ze steeds vaker en in de nabije toekomst zal het overgrote gedeelte van de auto’s elektrisch zijn. Benzine en dieselauto’s zullen steeds minder vaak gekocht worden. Door het grote aantal nieuwe elektrische auto die verkocht worden is het niet vreemd dat deze nu ook tweedehands steeds vaker te koop zijn. Steeds meer bedrijven rijden elektrisch door de aanschaf van elektrische leaseauto’s. Echter worden deze naar enkele jaren of een x aantal kilometers vervangen voor een nieuwe versie. Deze elektrische ex leaseauto’s komen ook op de tweedehands markt terecht. Vandaag de dag heb je dan ook enorm veel keus. Een tweedehands elektrische auto kopen kan dus met gemak en voor een veel lagere prijs dan wanneer je deze nieuw koopt.

Zodra een elektrische auto rijdt bespaar je op de kosten

Een nieuwe elektrische auto kost nog wel een flinke duit. Dit komt omdat de elektromotor die deze auto’s bevatten een heel stuk duurder zijn dan de benzinemotor van voorheen. Daarom is de aankoopprijs ook een stuk hoger. Gelukkig bespaar je al snel op alle autokosten wanneer je eenmaal een elektrische auto rijdt. Je hoeft namelijk geen wegenbelasting te betalen en ook het onderhoudskosten van een elektrische auto liggen veel lager om dat zo’n auto nou eenmaal minder bewegende delen heeft. En dan hebben we het dus nog niet gehad over het verschil in prijs bij het tanken van benzine of het opladen van je auto.

Een tweedehands elektrische auto kopen

Wanneer je geen nieuwe elektrische auto kunt of wilt kopen, dan is een tweedehands elektrische auto een heel goed alternatief. Je betaalt veel minder om deze aan te schaffen maar daarna profiteer je wel van alle andere voordelen. Goedkoper autorijden kan dus niet!