Je inkomsten en uitgaven overzichtelijk krijgen

Heb jij geldproblemen, of zou je graag wat meer inzicht willen hebben in wat er eigenlijk allemaal in- en uitgaat qua geld? Dan is het goed om hier wat meer overzicht in aan te brengen. Op die manier weet je ook beter waar je allemaal op kunt besparen en hoe je er eigenlijk precies voor staat. Je vindt hieronder een aantal tips.

Wat komt er allemaal binnen?

Ben je er eigenlijk wel van op de hoogte wat er allemaal binnenkomt aan geld? Start een lijst waarin je precies zet wat er allemaal aan inkomsten worden bijgeschreven op je bankrekening. Denk hierbij aan je loon, maar ook bijvoorbeeld een uitkering of pensioen. Vergeet tenslotte allerlei regelingen zoals kinderbijslag en toeslagen niet. 

Doe dit ook voor je uitgaven

Uiteraard wil je ook graag weten wat je allemaal uitgeeft. Zet daarvoor ook je vaste lasten en dagelijkse uitgaven in de lijst. Denk aan abonnementen, energie, gas, water licht en andere woonlasten. Bij dagelijkse uitgaven kun je denken aan boodschappen, vervoer, maar ook bijvoorbeeld cadeautjes die je koopt (voor anderen, maar ook voor jezelf).

Waar kun je op besparen?

Om te voorkomen dat mensen een incassobureau inschakelen zoals credifin-nederland.nl omdat je je rekeningen niet kunt betalen, is het belangrijk dat je niet onnodig geld uitgeeft. Er zijn vaak verschillende dingen waar je op kunt besparen. Kijk bijvoorbeeld of je goedkoper uit kunt zijn door te besparen op vaste lasten. 

Is er misschien een goedkoper abonnement, of bestaan er goedkopere verzekeringen die je af kunt sluiten? Alle beetjes helpen. Heb je een Netflix abonnement dat je eigenlijk nooit gebruikt, dan is het misschien beter om deze op te zeggen. Dat geldt ook voor allerlei andere zaken, zoals een abonnement op de krant, of bijvoorbeeld je Spotify account. Kijk kritisch naar wat je allemaal uitgeeft.