Hypotheekadvies bij het kopen van een huis

Financiële-Meesters-Logo

De hypotheek berekenen dat is nog niet zo makkelijk. Hypotheekadvies is dus zeker een must. Dit is ook de reden waarom hier allerlei hulpmiddeltjes voor verzonnen zijn. Online kan je een aantal van deze hulpmiddeltjes vinden. Er zijn dan een aantal stappen die je moet volgen die met de financiën te maken hebben. Door deze online test krijg je een indicatie van hoeveel geld je kan lenen. Let op dit gaat slechts om een indicatie dit kan dus nog meer of minder worden. Wil je nu echt precies weten hoe hoog de hypotheek is, die jij misschien wel samen met een partner kan krijgen. In dit geval moet je echt langskomen bij een hypotheekadviseur dan krijg je echt een precieze berekening van de hypotheek.

Eerste-huis-kopen

Hypotheek berekenen

De hypotheek berekenen kan je het best doen met een adviseur. Voordat je hypotheekadvies krijgt is er eerst een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is geheel gratis je kan dan kijken of je fijn voelt bij een persoon of bedrijf. Na dit gesprek krijg je pas advies hier moet je echter wel wat geld voor betalen. Alle hypotheekadviseurs zijn op de hoogte van alle wet en regelgeving. Zij weten dus precies wat wel en niet mogelijk is bij het kopen van een woning. 

Professioneel advies

Bij het hypotheekadvies wordt er gekeken wat er voor jou nu handig is om te doen. Eerst wordt natuurlijk een berekening gemaakt van een totaal te besteden bedrag. Soms kan het dan ook verstandig zijn om nog even te wachten met het kopen van een huis. De reden hiervoor kan zijn dat je 1 of 2 jaar later wel het droomhuis kan kopen. Het kan in sommige gevallen gewoon handiger zijn om nog even in het huurhuis te blijven of bij jouw ouders thuis.