Hoeveel premie betaal je voor een bootverzekering?

Wil je graag een verzekering afsluiten voor je boot? Dan zal je er uiteraard rekening mee moeten houden dat er daar bepaalde kosten voor betaald dienen te worden. De premie die in rekening wordt gebracht voor je bootverzekering wordt door tal van verschillende factoren beïnvloed. In eerste instantie is er natuurlijk het soort verzekering waarvoor je kiest. Daarnaast is het echter eveneens zo dat je een keuze kan maken uit verschillende vaargebieden en dan hebben we het nog niet eens gehad over de waarde waar de boot over beschikt. In ieder geval, ben jij ook benieuwd naar hoeveel premie je dient te betalen voor de verzekering voor jouw boot? Dan zal je tot de conclusie komen dat het meer dan de moeite waard loont om vooral verder te blijven lezen.

Over welke waarde beschikt de boot die je wil laten verzekeren?

De basis voor de premie van je bootverzekering wordt gelegd door de waarde waar je boot over beschikt. Dat althans wanneer je ook de schade wenst in te laten dekken die mogelijks kan ontstaan aan jouw eigen boot. Wanneer je de keuze maakt om een WA-verzekering af te sluiten speelt dat uiteraard niet (of in ieder geval een flink stuk minder). Indien je over wenst te gaan tot het afsluiten van één van de meer uitgebreide bootverzekeringen zal je hier echter toch rekening mee willen houden. Een goedkopere boot kopen kan dit gedeelte van de premie uiteraard drukken.

Voor welk soort bootverzekering ga je kiezen?

De ene bootverzekering is natuurlijk de andere niet. Je zou er bijvoorbeeld in eerste instantie voor kunnen kiezen om een standaard WA-verzekering af te sluiten. Echter is het zo dat je in dit geval natuurlijk niet kan rekenen op een dekking van de mogelijke schade aan je eigen boot. Wil je dat graag wel? Dan zal je verplicht zijn om te kiezen voor een meer uitgebreid exemplaar. Hoe uitgebreider de verzekering voor je boot is des te hoger uiteraard  de kosten komen te liggen.

Welke andere factoren zijn van invloed op de premie?

Het spreekt voor zich dat er buiten de hierboven aangehaalde zaken ook nog tal van andere factoren zijn die een bepaalde impact hebben op de premie die je moet betalen voor jouw bootverzekering. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om het vaargebied waarvoor je kiest. Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze voldoende hebben aan een Nederland dekking omdat ze toch niet van plan zijn om met hun boot buiten Nederland te gaan varen. Ben jij echter iemand die het wel fijn vindt om ook de internationale wateren te gaan ontdekken? In dat geval zal je mogelijks willen opteren voor een toch wat meer uitgebreid vaargebied. Hoe groter het dekkingsgebied hoe hoger de premie.

Hou er tot slot rekening mee dat de premie van de bootverzekering niet is vastgesteld. Indien je met zekerheid niet te veel wenst te betalen voor de verzekering voor je boot is het altijd een goed idee om even de premies bij verschillende verzekeraars tegenover elkaar af te wegen. Zo kan je er te allen tijde de meest voordelige optie tussenuit halen.