Het kiezen van een broker

DEGIRO review

Steeds meer mensen verdiepen zich in de beleggingswereld. Als je wilt gaat beleggen, is dat ook zeker nodig. Er zijn genoeg dingen die je moet weten als je gaat beleggen. Al zijn er ook genoeg mensen die beleggen zonder dat ze er ook maar een beetje verstand van hebben. Uiteindelijk komt er natuurlijk ook een beetje geluk bij kijken. Maar zoals het gezegde luidt: geluk dwing je af. En dat doe je in dit geval ook door goed te weten waar je mee bezig bent. Een van de eerste stappen als je echt wilt beginnen is brokers vergelijken.

Waar te beginnen?

Beleggen begint bij het kiezen van een broker, ofwel een beurshandelaar. Dit is het platform waarop jij de beleggingen kunt doen. Voor de Europese markt zijn er verschillende brokers die elk hun eigen voordelen hebben. Voor de beginnende belegger is bijvoorbeeld DEGIRO heel interessant. Dit komt omdat het platform gebruiksvriendelijk is en lage kosten heeft. Daarnaast is er een verschil in afweging of jij je wil gaan richten op de lange of korte termijn. Als je over de korte termijn wilt gaan beleggen is Plus500 misschien meer geschikt voor jou. Als je over de lange termijn wil beleggen zou misschien InDelta passender zijn. Dit heeft ook te maken met een kosten baten verhouding over een gestelde periode. Er zijn verschillende manieren van brokers vergelijken.

Verdiepen en doen

Beleggen is voor veel mensen heel interessant. Als je het zelf wilt gaan doen, is het vooral aan te raden om je er goed in te verdiepen. Let wel op, neem niet alles zo maar aan. Uiteindelijk leer je beleggen door het ook gewoon te doen. Net zoals bij ondernemers, zal je misschien een paar misstappen maken voordat je uiteindelijk succes hebt. Hoe dan ook, zorg er wel voor dat je verantwoord bezig bent. Neem kennis op, maar maak je eigen besluiten.