Geldkluis kopen?

Als je veel contant geld thuis of als bedrijf er mee te maken hebt, is het natuurlijk belangrijk om het veilig te bewaren. Je kunt het ergens verbergen, maar dieven kunnen vaak snel het geld vinden! Een betere optie is om uw geld veilig in uw huis, kantoor of bedrijf op te bergen in een kluis.

geldkluis

Een geldkluis biedt een hoge mate van inbraakwerendheid zodat u het contante geld veilig kunt bewaren. Dieven zullen bij het zien van een kluis ook niet alles overhoop halen, omdat ze weten dat het geld in de kluis zit. Er zijn wel een paar dingen waar u op moet letten bij het kopen van een geldkluis. Dat wil zeggen de grootte van de kluis, type slot, de waardeberging en de brandwerendheid. Maar bovenal: veranker de kluis aan uw muur/vloer (anders neemt de dief de kluis mee als deze niet te zwaar is).

U kunt zelf beslissen hoe groot de kluis moet zijn die u wilt aanschaffen. Kijk naar de buitenafmetingen om te zien of het past waar u het wilt en kijk naar de binnenafmetingen of het groot genoeg is voor u. Er zijn twee soorten kluissloten op, namelijk kluizen die openen met een dubbelbaardsleutel of kluizen met elektronische codesloten. Ga voor u zelf na wat u het meest praktisch vindt.

De waardeberging van de kluis geeft aan hoeveel contant geld verzekerd is bij een overval. Dit kan zijn € 5.000,- maar ook kan het € 25.000 zijn. Het is wel altijd aan u om de hoogte van het verzekerde geld te bespreken met uw verzekeraar. Sommige kluizen zijn ook brandwerend. Dit betekent dat bij brand uw geld voor een bepaalde tijd beschermd is tegen de hitte en vocht van het bluswater.

Meer verhalen