5 Geld Tips voor Betere Financiën en Meer Geld

financieel

financieel

Wil je betere financiën en meer geld? Goed nieuws! Met 5 concrete en simpele acties kan je er financieel behoorlijk op vooruitgaan. Dit is niet iets wat zomaar gebeurt, maar door consequent hard te werken aan de 5 geld tips voor betere financiën zal je veel meer geld hebben. Met name de eerste tip is de belangrijkste geld tip om rijk te worden.

Lees verder

1. Begin met succesvol beleggen

Veruit de belangrijkste geld tip voor betere financiën en meer geld is om te beginnen met beleggen. Beleggen kent risico’s tot geld verlies. Maar door het volgen van een goede strategie en veel risicospreiding kan je op de lange termijn serieus rijk worden. Met een kleine inleg van 200 euro per maand kan je op de lange termijn honderden duizenden euro’s genereren. En dat zonder te werken. 

Nogmaals: dit is de belangrijkste geld tip voor betere financiën. Beleggen zorgt voor een toename van je vermogen. In het begin gaat het langzaam, maar op termijn neemt je geld in rap tempo toen. Zorg er wel voor dat je leert van een expert. Zij helpen je met voorkomen van grote fouten.

Een van de betere beleggerswebsites is Happy Investors. Ga naar de website om gratis cursussen voor beleggen te volgen. 

2. Vraag om salarisverhoging op je werk

Een quick win is het vragen van salarisverhoging op je werk. Als je dit nog nooit hebt gedaan laat je serieus veel geld liggen. Natuurlijk, je moet wel laten zien dat je een salarisverhoging waard bent! Pas deze beste geld tip voor betere financiën structureel toe. Vraag altijd om salarisverhoging wanneer je dit verdient. 

Als je ieder jaar 1% extra geld verdient, zal je na tien jaar letterlijk honderden euro’s extra verdienen.

3. Begin een side hustle

Wees niet 100% afhankelijk van je salaris. Wat doe je als je ontslagen wordt? Of als het bedrijf failliet gaat? Dit lijkt onmogelijk totdat het gebeurt. En dan heb je een probleem. Daarom is het beginnen van een side hustle een cruciale geld tip voor betere financiën. 

Dankzij een side hustle creëer je een extra inkomensstroom. Wanneer je zo snel mogelijk begint met beleggen en ook een side hustle start, heb je al twee extra geldstromen. Dit maakt je op de lange termijn veel rijker. En bovendien is een side hustle erg leuk en leerzaam wanneer je dit binnen je passie doet. 

4. Stel een financiën planning op

Geld verdienen is leuker dan geld besparen. Toch kan het geen kwaad om kritisch naar je uitgaven te kijken. Geef je onnodig veel geld uit? Dan wordt het slim om daarop te besparen. Dit kan je doen dor het opstellen van een financiële planning. Breng in kaart hoeveel je maandelijks binnenkrijgt, en waar je dit geld aan uitgeeft. Let ook op jaarlijkse kosten. Tegenwoordig kan je hier handige apps voor downloaden. 

Let op dat je niet vervalt in alleen geld besparen. Het is veel slimmer om meer geld te verdienen. De beste manier om dit te doen is dankzij beleggen. Leer hoe je succesvol kan beleggen, zoals uitgelegd in tip 1 (zie boven). 

5. Train je Geld Mindset

De beste geld tip voor betere financiën en meer geld is het investeren in jezelf. Train je Geld Mindset. Leer beter omgaan met geld en leer hoe de rijken rijker worden (dankzij beleggen). Het maakt niet uit als je in het verleden fouten hebt gemaakt. Iedereen maakt domme financiële keuzes. Het gaat er vooral om hoeveel je ervan leert en wat je eraan gaat doen!

Train ook je gemoedstoestand. Het kan zijn dat je momenteel niet tevreden bent met je inkomen. Dat is oké. Accepteer en bedenk vervolgens plannen om eraan te werken. Volg de bovenstaande tips vandaag op. Zonder actie heb je geen resultaat en van uitstel komt afstel. Geef gas. Boek resultaat. En breng je financiën tot een hoger niveau!